Inschrijven Voorjaarscompetitie Jeugd 2024

Best jeugdlid, beste ouder,

De herfst competitie is nog maar net afgelopen, maar om alles vooraf goed te kunnen regelen is het nu tijd om je in te schrijven voor de Voorjaarscompetitie (junioren) en de Kia Tenniskids (rood, oranje en groen).

Waarom zou je mee moeten doen?

  • Het teamgevoel zorgt ervoor dat je nog beter gaat tennissen, en het is nog leuk ook!
  • Trainen wordt nóg leuker met het doel om je wedstrijden beter te spelen!
  • Je kan je meten met kinderen van andere verenigingen
  • En, als dat nog niet genoeg redenen zijn, omdat het hele gezellige dagen zijn met heel veel andere kinderen van ’t Loo op het tennispark

De kleur van de trainingsbal is ook de kleur competitie die er gespeeld wordt.

Kan je niet elke week mee doen omdat je ook nog een andere sport doet? Geen enkel probleem! We hebben ook de mogelijkheid van een halve plek. We rekenen er dan wel op dat je minimaal 4 keer kan meedoen zodat we wel iedere week een team van 4 personen hebben. Dit betekent dat je soms de andere sport een keer moet afzeggen zodat het tennisteam compleet is. Als je dit wilt, schrijf je dan in voor een halve plek. Zo speel je toch een paar keer mee!

Ben ik al goed genoeg voor competitie?

Jazeker, iedereen is goed genoeg om competitie te spelen. Een ieder wordt dan ook op zijn/haar eigen niveau ingedeeld. Door veel wedstrijden te spelen zal je merken dat je niveau snel stijgt. En alle begin is moeilijk, maar dat geldt ook voor de tegenstanders die ook nog niet zo lang tennissen.

Kia Tenniskids Rood en Oranje en Groen

Hier zijn de leeftijdsindelingen als volgt:

Rood               t/m 8 jaar        (t/m geboortejaar 2016)

Oranje            8 t/m 10 jaar   (geboortejaren 2014 t/m 2016)

Groen             10 t/m 12 jaar  (geboortejaren 2012 t/m 2014)

In de Kia Tenniskids mag je ook in een klasse spelen als je 1 jaar ouder of jonger bent dan hierboven aangegeven.   De trainers zullen kijken in welke kleur voor jou de leukste wedstrijden zullen zijn.

De speeldata  voor Rood en Oranje zijn:

1 april (2de paasdag), 7 april, 14 april , 21 april, 20 mei (2de pinksterdag), 26 mei, 2 juni, en 9 juni.

Eventuele inhaaldagen zijn: 28 april, 9 mei en 9 juni.

De speeldata voor Groen zijn:

1 april (2de paasdag), 7 april, 14 april , 21 april, 20 mei (2de pinksterdag), 26 mei en 2 juni,

Eventuele inhaaldagen zijn: 28 april, 9 mei en 9 juni.

Junioren competitie 11 t/m 17 jaar (Geel)

De leeftijdsrange is verdeeld in 2 klassen: 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar

In de leeftijdsrange 11 t/m 14 worden zowel in het enkelspel als in de dubbel geen sets tot de 6 gespeeld, maar sets tot de 4 met deuce winnend punt en een (normale) tie-break als derde set.

In de leeftijdsrange 11 t/m 14 spelen jongens en meisjes door elkaar en met elkaar (4 enkels en 2 dubbels).

In de leeftijdsrange 13 t/m 17 blijven zowel jongens, meisjes (4 enkels en 2 dubbels) als gemengde teams bestaan.  Bij de gemengde teams zullen 4 enkels en 2 gemengde dubbels worden gespeeld i.p.v. een jongens en een meisjes dubbel.

Verder worden zowel in het enkelspel als in de dubbel geen 3de set meer gespeeld, maar een super tie-break (tot de 10).  Verder worden er gewoon sets tot de 6 games gespeeld.

In principe moeten alle 6 de partijen nu in 3 ronden gespeeld worden wat inhoudt dat er altijd 2 partijen van een team tegelijk op de baan staan.

De speeldata voor Junioren zijn:

1 april (2de paasdag), 7 april, 14 april , 21 april, 20 mei (2de pinksterdag), 26 mei en 2 juni,

Eventuele inhaaldagen zijn: 28 april, 9 mei en 9 juni.

Voor de ouders:

Ook in het voorjaar zullen we iedere week weer een team verantwoordelijk maken voor de taken van baancoördinator en voor de bardienst.

Verder wil ik nog onder de aandacht brengen dat we wel verwachten dat het team op alle speeldagen ervoor zorgt dat het benodigde aantal spelers aanwezig is.  Dit betekent dat als je ingedeeld bent, je ook aanwezig bent. Kan je niet, dan zorg je zelf (of met hulp van de teamcaptain) voor een invaller. Is die niet te vinden, dan word je gewoon verwacht.

Heb je zin om mee te doen? klik dan op deze link en vul het formulier in.  Doe dit voor 17-12-2023

Hoewel we graag willen dat iedereen competitie speelt, moeten we dit jaar streng zijn bij de inschrijvingen na 17-12-2023.  Na deze datum is inschrijving echt niet meer mogelijk en zullen we je inschrijving niet meenemen bij de teamindelingen.
We proberen iedereen die zich inschrijft te plaatsen, maar dit kunnen we helaas niet garanderen. Dit als gevolg van het steeds groter groeiende aantal jeugdleden/inschrijvingen en een maximum aantal teams dat we kunnen plaatsen.

Van de inschrijving moet je automatisch een bevestiging per e-mail krijgen.  Is dit niet het geval dan is de inschrijving niet geregistreerd.  Lukt het niet, laat dit dan s.v.p. direct weten zodat we achteraf geen teleurstellingen hebben.

Mochten er nog vragen zijn, mail dan naar jc@ltc-tloo.nl.

Met sportieve groet,

Kim van Ouwerkerk en Danielle Dekker,

namens JC, TC en trainers