Baanbeschikbaarheid tijdens de competitie

De hal is eraf, het openingstoernooi is geweest en het competitie- en toernooiseizoen gaat weer van start.

Voor velen een leuke tijd met veel leuke wedstrijden en veel gezelligheid op het park. Keerzijde is dat er tijdens het competitieseizoen van 04 april tot 09 juni tijdens de competitiedagen, weinig banen beschikbaar zijn.

In totaal hebben we 60 teams die competitie spelen: 7 op dinsdag, 10 op donderdag, 9 op vrijdag, 13 op zaterdag en 21 op zondag.

Voor de liefhebbers die graag in hun vrije tijd in het weekend een balletje willen slaan valt te melden dat op zaterdag de competitie doorgaans pas om 12:00 start. Naast dat wellicht 1 of 2 banen in de ochtend bezet zijn door de tennisschool, zijn de overige banen beschikbaar om af te hangen.

Doordat dit jaar iets minder teams op de zaterdag competitie spelen hebben we iedere zaterdag grotendeels één baan en 2 banen op 06 mei, 20 mei en 03 juni vrij kunnen houden om op af te hangen.

Op de zondagen daarentegen zijn tijdens de competitie alle banen volledig bezet. Uitzonderingen hierop zijn de inhaaldagen 30 april (gehele dag), 7 mei (ochtend), 28 mei (middag) en 4 juni (ochtend). Als er geen competitiedagen uitvallen en er dus geen inhaalwedstrijden gespeeld hoeven te worden, kan op genoemde dagen vrij worden gespeeld.

Naast de competitie op de zaterdag en zondag wordt er ook competitie gespeeld op de dinsdag, donderdag en op de vrijdagavond. Op de dinsdag en donderdag zal tussen 09:30 en 15:00 minimaal één baan worden vrijgehouden. Op de vrijdagavond zal de éne week 1 baan beschikbaar zijn en de andere week 3 tot 4 banen.

Aansluitend op de competitie zal het “Klaas van der Eijk Club Dubbel” toernooi plaatsvinden. De organisatie is achter de schermen alweer druk bezig om alles te regelen zodat dit weer een gezellig toernooi wordt.

Met sportieve groet,

TC LTC ’t Loo