Nieuwsbrief Floow Academy december 2022

Ons eerste ander halve tennisseizoen als tennisschool “Floow Academy” zit er bijna op. Wij willen alle leerlingen, trainers en iedereen die ons heeft geholpen bedanken voor jullie inzet, plezier en het gegeven vertrouwen! Alvast op naar een sportief, gezond en fantastisch 2023!

De afgelopen maand hebben wij op onze all-weather smashcourt buitenbanen bijna alle trainingen kunnen verzorgen omdat het weer ons ook goed gestemd was, daar zijn wij blij mee! In de ballonhal zijn de jeugdtoppers al twee maanden heel hard en met plezier aan het trainen om hun zelf te ontwikkelen tot een betere tennisser. Ons doel is om onze trainingen met veel variatie in oefenstof aan te bieden zodat de leerlingen op alle spelsituaties breed worden “geschoold” en makkelijk uit de voeten kunnen. Bij iedere jeugdtraining starten wij de les altijd met uitdagende warming-up welke toegespitst kan worden op; coördinatie, snelheid, behendigheid, kracht, balans, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen. Heel vaak is het een mooie combinatie van deze fysieke onderdelen. Plezier is hierin heel belangrijk maar wij willen onze jeugd ook een brede sportontwikkeling en uitdaging mee geven wat helpt om een betere tennisser te worden.

Dit jaar hadden we bijna geen restricties rondom “corona” en konden de competities en toernooien in normale vorm doorgang vinden. Onze populaire jaarlijkse georganiseerde (jeugd) evenementen zoals het mini kamp, ABN-AMRO Kids Day, het oliebollentoernooi en het grote kamp stonden in de corona periode op losse schroeven, wij zijn blij dat deze (hoogstwaarschijnlijk) allemaal weer lekker door kunnen gaan! Noteer alvast in de agenda; woensdag 4 januari het oliebollentoernooi, 4 en 5 februari mini kamp voor tenniskids rood en oranje, woensdag 15 februari bezoek aan het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy Rotterdam en 24-26 maart groot kamp en vergeet je ook niet in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2023! Wij kijken hier als trainers ook weer erg naar uit.

Nog een belangrijk puntje van aandacht voor onze leerlingen: in het halletje bij het betreden van de kantine hangt een “inhaalformulier”, dit is een schema waar u een les op kunt schrijven als het een keer niet uit  komt om te trainen. Als een u keer niet bij de les kunt zijn schrijf deze aub op, ziet u een les die is weggegeven schrijft u zich dan daar voor in. Dan kunt u binnen een ander lesgroepje de training in halen. Datum, naam en niveau moeten worden ingevuld. Probeer dus altijd uw les op te schrijven als het niet lukt om te komen, waardoor er een ruimte is om lessen in te halen. Heeft u vragen hierover, bericht de trainers even. In de toekomst willen wij dit digitaal gaan realiseren voor de leerlingen.

Binnen enkele lesgroepen (heel schaars) is er nog ruimte deze winter. Dus als kinderen nog een 2e keer willen trainen of als een vriendjes of vriendinnetje een keer kennis wil maken met tennis, kan dat natuurlijk altijd. Neem dan contact op met Jurren via de mail (info@floowacademy.nl) of telefoon(app/bel) 06-48003205. Tevens kan er ook nog steeds worden ingeschreven voor de senioren wintertrainingen op de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/1oNN9mWn9y5iCRgDzq7km5KxOTYCY8lRh5TrA8wP-IzU/viewform?edit_requested=true wij gaan kijken welke opties er dan mogelijk zijn. Bij vragen contact ons.

Het trainersteam van Floow Academy wenst jullie allen een sportief en gezond 2023 en tevens een heel leerzaam en plezierig winter tennisseizoen! Tot op de baan!

Sportieve groet,

Team Floow Academy