Nieuwsbrief Floow Academy oktober 2022

Het zomerseizoen is voorbij gevlogen, het waren de eerste zes maanden van “Floow Academy” en dankzij jullie kunnen we terug krijgen op een super start van onze tennisschool! Wij willen onze trainers, leerlingen en iedereen die ons heeft geholpen enorm bedanken!

Door de vele zon uren die we hebben gehad konden wij heerlijk trainen, vele leerlingen waren ook actief binnen de (club)toernooien en dat is mooi om te zien. Van wedstrijden spelen leer je immers heel veel! Dank ook aan alle vrijwilligers die ook deze toernooien weer tot een succes hebben gebracht!

 

De ballonhal is na het zomerseizoen weer terug van weggeweest. Binnen twee dagen is deze onder leiding van Kees Zeestraten weer speelklaar gemaakt en is vanaf 29 september in de verhuur gegaan. Kees en alle andere vrijwillige opbouwers, jullie zijn toppers en namens de tennisschool weer heel veel dank! We zijn benieuwd naar volgend jaar, dan spelen we in een nieuwe ballonhal!

Een einde van een tennisseizoen betekent ook op tijd weer voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen. Met 200 aanmeldingen van de jeugd voor de winterlessen, werd dit weer een hele uitdagende puzzel om iedereen op een mooie tijd en met vriendjes/vriendinnetjes in te delen. Wij proberen altijd aan iedereen zijn/haar wensen te voldoen, maar met deze vele verhinderingen door andere sporten en school is dat soms heel lastig…! De definitieve indeling is verstuurd, helaas moesten we ook een enkeling teleurstellen maar bijna iedereen heeft een toffe winter tennisgroep. Nu de puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen starten de reguliere lessen op maandag 3 oktober. Alle leerlingen weten hun lesgroep en -tijd en bij welke leraar zij zijn ingedeeld. De indeling van de senioren gaat altijd ietsjes vlotter, maar daar waren ook weer een hoop nieuwe aanmeldingen en daar zijn we altijd blij mee! Helaas hebben we daar ook leerlingen teleur moeten stellen omdat het zo goed als vol zit, deze leerlingen komen net als in de zomer op een “reservelijst” en kunnen vaak binnen het seizoen nog inschuiven!

Omdat er weer veel leerlingen komen lessen zijn er voor het winterseizoen nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Overdag is er op bepaalde dagen nog ruimte (ochtend/middag). Vanaf begin 2023 zullen van bepaalde groepen de lessenreeks af lopen, informeer op tijd of er eventueel ruimte is in de avond om te kunnen lessen (de reservelijst wordt hierin eerst afgegaan).

Ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie 2023 zullen we in het nieuwe jaar ook weer competitie trainingen aanbieden (wedstrijd gericht trainen om jezelf/team klaar te stomen voor de start van de competitie in april 2023). Voor meer informatie: info@floowacademy.nl of contact Jurren (06-48003205).

Wij als trainers vinden het dan ook super om te zien dat er veel leerlingen altijd mee doen met een bepaalde competitie of toernooien. Naast dat spelplezier op nummer één staat, zijn het juist de wedstrijden waarin stappen in de juiste richting kunnen worden gezet. Binnen trainingen proberen wij de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijden en wordt er vaak aan ons teruggekoppeld wat er nou wel en niet goed ging tijdens zo’n wedstrijd.

Er is altijd één van de trainers aanwezig om bij jeugd en selectie teams hun wedstrijden te kijken op zondag. Hierdoor kunnen we leerlingen feedback geven en met bepaalde punten aan de slag gaan in de les om deze te verbeteren!

Het trainersteam van Floow Academy wenst jullie allen een heel leerzaam en plezierig winter tennisseizoen! Succes met de competities en toernooien die worden gespeeld. Tot op de baan! Wij hebben er ontzettend veel zin in!

Met sportieve groeten,

Team Floow Academy