Senioren 65+ dag (verslag)

Wat een geweldige dag!

De weersomstandigheden zijn perfect. De hele dag zon en weinig wind. Vanaf half 10 melden de 54 deelnemers zich. Onder het genot van een kop koffie met koek vinden we elkaar op het terras, dat vlak voor aankomst even vlug en netjes geveegd is door onze Kees. We begroeten elkaar en maken kennis met sommige leden die we voor het eerst ontmoeten. Iedereen is erg nieuwsgierig naar de samenstelling en de indeling van de teams. Er zijn geen vaste teams. Elke wedstrijd wordt met een andere partner gespeeld. Regelmatig kan je horen vragen; “Die en die, wie is dat joh? Nooit eerder gezien!” De organisatie heeft vele uren besteed aan het uitgebalanceerd samenstellen van de teams. Gelet op de meeste uitslagen zijn we daar aardig in geslaagd.

Paul heet iedereen van harte welkom en om klokslag 10 uur gaan de eerste partijtjes van start op baan 1 t/m 7. Er wordt drie kwartier gespeeld en alle games worden bij elkaar opgeteld. De gezelligheid staat voorop en over het algemeen houden de betere tennissers rekening met de mindere door hen de bal op een speelbare wijze aan te spelen.

Om 12.15 uur hebben we een uur pauze voor de lunch. Niet zomaar een lunch. Uren zijn Aad en Trees bezig om alles klaar te maken. Een slaatje, kom soep, broodje gezond en broodje kroket worden aan tafel geserveerd. En uiteraard fruit toe.

Bijzonder geslaagd was het muzikale intermezzo tijdens de lunch door Brigit en Kees. We genieten van hun rustige 65+ achtergrond muziek.

De lunch loopt wat uit, zodat we het programma inkorten tot een half uur speelduur. Voor sommigen hakken de twee partijen van 3 kwartier er aardig in en zeker door de middagwarmte blijkt dit een juiste beslissing.

De laatste wedstrijd is om 3 uur afgelopen. Brigit Gardien heeft bij de dames de meeste games gescoord en Joop de Haas bij de heren. Een prijs krijgen zij niet, want het deelnemen is belangrijker en winnen ondergeschikt. De winnaars krijgen de eeuwige roem; zij staan immers vermeld in de geschiedschrijving van ’t Loo als de eerste 65+ winnaars. Iedereen krijgt overigens een prijs in de vorm van een door schaatsster Dione Voskamp gedoopte Kalanchoë Rosalina, gesponsord door KP Holland, in de persoon van Hans van der Knaap. Wel krijgt Henny van der Stok als oudste deelnemer en Lea van der Lugt als jongste een aardigheidje in de vorm van een Lierse winkeliersbon. Leeftijden van deze dames worden hier niet vermeld. Ook worden vijf winkeliersbonnen verloot onder de deelnemers.

Paul bedankt Trees en Aad voor de uitstekende lunch, Brigit en Kees voor de muziek, onze voorzitter Cor voor zijn bardienst de hele dag en Jan Jansen voor het overnemen van de bardienst, Hans van der Knaap voor de mooie plantjes en alle deelnemers voor het meedoen aan deze geslaagde 65+ dag. Ook de inzet van de commissie werd gewaardeerd. Onze voorzitter Cor overhandigde ons viertjes elk  een mooi boeket en een waardebon.

Onder het genot van een welverdiend drankje en enkele populaire uitsmijters van ons huiszang- en muziek duo blijft het nog een poosje gezellig op het terras.

Voor de foto’s van deze dag klik op deze link: Facebook

Anneke Rovers

Hetty van der Zwan

Hans Otto

Paul van Deventer