Nieuwsbrief Floow Academy september 2022

De zomervakantie van 2022 is weer voorbij gevlogen, binnen deze 6 weken hebben we kunnen genieten van heerlijk (warm) weer en voelde het aan als een “echte” zomer! Binnen de zomervakantie lagen de trainingen en andere activiteiten zeker niet stil, veel leerlingen hebben nog lekker doorgetraind en tevens mee gedaan met de (open) toernooien in de regio. Ook was er weer tijd voor het gezellige KP Holland thuisblijvers toernooi in het weekend van 29, 30 en 31 juli. De laatste vakantieweek stond in het kader van onze jeugdtoppers met de organisatie van de trainingsweek, ook ging het driedaagse Westland Advies groep jeugdtoernooi dit jaar door! Op donderdag 25 augustus werd er weer een succesvolle editie van Ladies Day gehouden. Leuk om te zien dat er zoveel animo is van leerlingen (jong tot oud) die mee doen aan al deze activiteiten op de  vereniging.

De tennisschool organiseert al heel wat jaren de welbekende “tennisweek” deze vond weer plaats in de laatste week van de schoolvakantie (9.00-12.00). Met 75 dol enthousiaste kinderen, 6 leraren, 10 tennisbanen plus het handbalveld van ODIS gingen we met veel energie van start. Voor de hele week maakte de leraren een draaiboek waar verschillende tennis thema’s aan bod kwamen, waaronder; techniek, tactiek en fysiek. Voor maandag stond het stukje baselinespel forehand en backhand op het programma, ook werden de toppers aan het werk gezet met een hindernisloop op Odis. Dinsdag werd het netspel (volley’s en smashes) getraind, op odis werd gewerkt met de “blazepods” (reactiesnelheid trainen) en hielp het ballenkanon (SlingerBag) naast het aanspelen van de leraar mee om de kids het oplopen + netspel te oefenen. De woensdag werd hard gewerkt aan de service en return, kwam de service snelheidsmeter aan bod en moest er flink worden doorgelopen aan de hand van de Shuttle Run test (piepjes test), helaas moesten we een uur voor tijd naar binnen omdat het te hard ging regenen. Daar konden de kids zich gelukkig vermaken met kaart- en bordspellen en werd er gesjoeld en vooral veel gelachen! Donderdag was een dag waarin alles gecombineerd werd en waar de toppers zich voor de laatste keer konden voorbereiden op de finale dag, waarbij op het handbalveld een mooie combinatie van balsporten en konden groepen nog scores inhalen van de vorige dag (piepjes test/snelheidsmeter). Op de finale (vrij)dag werden alle 6 de “social media” groepen (whatsapp, snapchat, instagram, TikTok, Netflix, Youtube) nog eens onderverdeeld in drie teams (NL toptennissers): Tim (van Rijthoven), Botic (van de Zandschulp) en Tallon (Griekspoor) zo konden de vele wedstrijden beginnen die ochtend. Met mini touch toernooi (mini tennisnetjes) op Odis, tennisgolf op Lyra en verschillende wedstrijden op de tennisbanen was dit een fantastische week voor kids en trainers. De jeugdweek werd afgesloten met pannenkoeken en leuke prijzen! Weer een succesvolle mooie week!

De maand september staat nog in het teken van het afmaken van de zomertrainingen, op maandag 3 oktober 2022 wordt er officieel begonnen met de winter trainingen. Alle jeugdleden hebben in ieder geval één keer in de week les in de ballonhal. Senioren kunnen kiezen voor in de ballonhal of buiten trainingen. Heb je je nog niet ingeschreven voor de winterlessen, doe dit dan z.s.m. via onderstaande link, zodat wij de lesgroepen op tijd kunnen gaan indelen;

Inschrijflink jeugd: 

https://docs.google.com/forms/d/15KnLrhxdJSdiSKssaZ–qtu3RTwSIdtU5EqFbGaHUgE/edit

Inschrijflink senioren: 

https://docs.google.com/forms/d/1oNN9mWn9y5iCRgDzq7km5KxOTYCY8lRh5TrA8wP-IzU/viewform?edit_requested=true

Wij wensen iedereen weer veel succes bij het De Witte singel en mix toernooi en bij de najaarscompetitie!

Tot snel op de baan!

Sportieve groet,

Team Floow Academy