Nieuwsbrief Floow Academy juli 2022

De zomervakantie is alweer bijna in zicht en dat betekend voor de tennisschool dat het even iets rustiger wordt. In de vakantie weken kan er in overleg met de trainer(s) gewoon lekker worden door getraind, zo kunnen jullie optimaal aantreden voor de wedstrijden tijdens het toernooiseizoen. Het is tevens ook een fijne periode om terug te blikken op onze eerste maanden “Floow Academy” en de focus te leggen op punten die op onze to-do list staan!

De afgelopen weken hebben we prima weer gehad om alle tennislessen te kunnen verzorgen en dit betekende gelukkig bijna geen uitval van trainingen. De laatste twee weken van juni waren er één met best wat zon en warmte, de temperaturen liepen soms op tot tegen de 30 graden en om vooral de jeugd een verkoelende training te geven werd de tennisles gecombineerd met leuke waterspellen! De laatste paar trainingsweken van het eerste deel van de zomerlessen zijn ingegaan en de reguliere trainingen lopen tot en met 9 juli. In de periode van de zomervakantie liggen de lessen voor de jeugd groepen (anders overleg met de trainer) stil, voor de senioren kan er door gelest worden maar wel in overleg met de trainer (zoals eerder vermeld). Het vervolg van de zomertrainingen zal zijn op maandag 22 augustus deze lopen tot eind september waarna we starten met het winterseizoen in oktober.

Voor onze jeugdtoppers organiseren wij in de laatste week van de zomervakantie onze welbekende “tennisweek”. Van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus zijn er 5 ochtenden gevuld met heel veel tennis en spelletjes. Binnen deze trainingsweek wordt er gewerkt aan techniek, tactiek en natuurlijk de conditie. Hierbij gebruiken wij het ballenkanon, de snelheidsmeter en verschillende andere materialen om de kinderen te vermaken en te trainen. Op de laatste dag wordt er een toernooi georganiseerd waar iedereen in de prijzen valt. Elke dag tijdens de pauze wordt er gezorgd voor wat te drinken en wat lekkers. We starten de dag om 9:00 en de trainingen eindigen om 12:00. Zo is deze tennisweek een ideale training voor het “Westland Adviesgroep Open Jeugdtoernooi” welke in de zelfde week wordt georganiseerd. Dit is dus een win-win situatie, in de ochtend trainen en in de middag wedstrijd(en) spelen voor het jeugdtoernooi! Inschrijven maar!;

Tennisweek 2022 Floow Academy:

https://docs.google.com/forms/d/1VOcuft6TzT_JEBEsmU2vZbEzVp1GVh8crMIRFDv-Io8/edit

Westland Adviesgroep open jeugd toernooi:

https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/55F3D72E-2EE5-41E5-A93F-F69E6CAC655D

Van 11 juni tot en met 24 juni hebben veel van onze leerlingen wedstrijden kunnen spelen tijdens de clubdubbel, met twee weken heel goed weer, een vol terras en gezelligheid willen wij namens de tennisschool iedereen feliciteren die in de prijzen zijn gevallen en bedanken wij alle vrijwilligers die dit toernooi weer tot een succes hebben gemaakt!

Voor informatie over tennislessen bij Floow Academy (ook in de zomervakantie); info@floowacademy.nl of bel/app naar 06-48003205 (Jurren van Vondelen).

Allen een fijne vakantie! Tot snel op de baan!

Sportieve groet,

Team Floow Academy