Nieuwsbrief Floow Academy mei 2022

De afgelopen maand(en) hebben wij hard gewerkt om te zorgen dat we met een flitsende start konden beginnen aan een nieuw tennisseizoen met “Floow Academy”. Wij zijn als tennisschool heel blij dat er weer veel animo was om te komen trainen! Zo was de eerste week van april nog wat wisselvallig qua weer, met wat regen en soms een krachtige wind. De overige weken binnen april waren super en hebben we alle trainingen met veel enthousiasme kunnen verzorgen. Voor de komende twee weken zien de weersvoorspellingen er ook goed uit en gaan we er met volle energie tegen aan!

Naast dat de lessen zijn gestart, begonnen er ook veel competitieteams weer aan hun wedstrijden. De trainers vinden het leuk, maar vooral ook goed dat er zoveel leerlingen mee doen aan de competities, van wedstrijden spelen leer je immers heel erg veel! Tijdens de zondagcompetitie begeleiden en coachen de trainers altijd een dagdeel onze selectie tennissers, hierdoor kunnen we een goed beeld krijgen hoe er in de wedstrijden wordt gespeeld en kan dit weer aan trainingsdoelen worden gekoppeld.

Voor alle basisscholen in De Lier waren er op vrijdag 22 april (na 2 jaar niet) de welbekende koningspelen bij ons op het park. De groepen 6 van de scholen hebben op deze ochtend altijd een toffe combinatie van twee sporten (Bowlen en Tennis). Van 10.00-12.00u hebben wij op alle 10 de banen de enthousiaste leerlingen uit groep 6 kennis laten maken met onze mooi sport tennis! In totaal mochten de kinderen twee keer een half uur tennissen (warming-up, tennis, eindspel) met het doel dat ze twee soorten lessen kregen van twee leraren. Wij hopen stiekem dat we weer wat kinderen enthousiast hebben kunnen maken voor tennis!

Na de “kennis met tennis” middag op woensdag 23 maart, zijn er 40 kinderen die al een aantal weken heel goed bezig zijn om het tennissen middels de introductie trainingen te ervaren. In 5 weken leren we de beginselen van het tennis spelletje en hopelijk vinden zij het zo leuk dat we weer een aantal enthousiaste jeugdleden mogen verwelkomen…de jeugd heeft de toekomst!

Namens Floow Academy feliciteren wij in het bijzonder Aad Kok en Paul van Deventer met hun Koninklijke onderscheiding, super bedankt voor jullie vrijwillige inzet de afgelopen jaren!

Wij wensen iedereen nog veel succes met de rest van de competitierondes die gespeeld gaan worden! Tot snel op de baan!

Sportieve groet,

Team Floow Academy