Speciale munt voor Richard Krajicek

Afgelopen week, 7 juli, was het precies 25 jaar geleden dat ‘onze’ Richard Krajicek Wimbledon won.  Ter gelegenheid daarvan heeft de Koninklijke Munt een speciale herinneringsmunt geslagen.

Richard wilde graag dat ze hem de het eerste exemplaar bij ons op het park  zouden uitreiken en daar werkten we natuurlijk graag aan mee.

Voor degenen die het misschien niet wisten: Richard heeft van z’n vierde tot z’n elfde in De Lier gewoont en getennist bij ’t Loo. Hij heeft goede herinneringen aan ons dorp en aan ’t Loo, dus als hij in de buurt is, rijdt hij altijd even langs zijn oude huis, zijn school en ons park. En ons huidige clubhuis is nog officieel door hem geopend!

Hij heeft al jaren een eigen goede doelen stichting, de Krajicek Foundation. En Aad Kok verkoopt al jaren gebruikte tennisballen en oude materialen. Dat geld gaat in een goede doelenpot en daarvan hebben we nu € 1.000 overhandigd aan Richard voor de Foundation.  Een deel van de opbrengst van de munten gaat trouwens ook naar deze stichting.

Als dank voor de gastvrijheid hebben we als vereniging ook een zilveren munt mogen ontvangen. Een mooi gebaar en we gaan eens kijken waar we die veilig kunnen showen in ons clubhuis.

Mocht je interresse hebben in een Krajicekmunt, dan kun je die bestellen via www.knm.nl