Update activiteitenkalender

In normale tijden wordt de activiteitenkalender voor het volgende jaar al in november vastgesteld. Helaas leven we op dit moment niet in normale, maar onzekere tijden. Door Corona worden we gedwongen om ons continu aan te passen aan de maatregelen, die al meermaals verlengd en aangepast zijn. Dit zorgt er ook voor dat de activiteitenkalender achter de schermen keer op keer veranderd moest worden. Hierbij willen we je toch informeren over onze planning, waarbij er nog wel een flinke slag om de arm gehouden dient te worden.

Normaal gesproken zouden de maanden april en mei bijna volledig in het teken staan van de KNLTB voorjaarscompetitie. Helaas heeft de KNLTB de competitie inmiddels uitgesteld naar begin juni, waarbij er maar een beperkt programma zal worden afgewerkt. Of er in juni wel een competitie afgewerkt kan worden, zal volledig afhangen van de dan geldende Corona maatregelen. Hier wordt door de tennisbond uiterlijk 1 mei een knoop over doorgehakt.

Onze inschatting is dat er in juni waarschijnlijk nog geen competitie gespeeld kan worden. Daarom hebben we van zaterdag 19 juni tot en met zondag 4 juli de clubkampioenschappen dubbel in de planning staan. Een toernooi met een nieuwe hoofdsponsor in de naam van Bandenservice Klaas van der Eijk. In dezelfde periode zullen ook de clubkampioenschappen jeugd afgewerkt worden. Mocht de competitie toch gespeeld worden, zal dit waarschijnlijk consequenties hebben voor beide clubkampioenschappen. Mogelijk wordt er dan ook nog iets geschoven met de evenementen die hieronder nog genoemd worden.

In de 1e week van de zomervakantie is het vervolgens tijd voor het Rijk Zwaan open toernooi. Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 25 juli zullen verschillende spelers uit de regio het tegen elkaar gaan opnemen.

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus staat het altijd gezellige KP Holland Thuisblijverstoernooi weer op het programma. Hopelijk zijn er tegen die tijd voldoende mogelijkheden om er weer een mooi feest van te maken.

Als afsluiting van de zomervakantie organiseert de tennisschool van 23 tot en met 27 augustus weer een trainingsweek in de ochtenduren. In de middag kunnen de kinderen de tips direct in de praktijk brengen tijdens de Westland Adviesgroep Lierse Tennisweek waarin ze het kunnen opnemen tegen kinderen van omliggende verenigingen. De echte afsluiter van de zomervakantie is het ouder-kind toernooi, wat op zondag 29 augustus op het programma staat.

Op donderdag 2 september zal er een speciaal toernooi voor de dames van onze vereniging zijn. Dan wordt namelijk de Ladies Day georganiseerd. Een dag later, vrijdag 3 september, zullen de Eetcafé de Witte Clubkampioenschappen single & mix van start gaan. De finales van dit toernooi worden op vrijdag 17 september gespeeld.

Dan nog even over de roll in. Zolang de bar nog niet geopend is, zal er nog geen roll in op donderdagavond georganiseerd worden. Hopelijk worden de maatregelen spoedig versoepeld, zodat hier ook weer aan deelgenomen kan worden. De 50+ roll in op maandagochtend is wel weer op een verantwoorde manier opgestart.

 

Clubactiviteit Datum
Bandenservice Klaas van der Eijk Club Dubbel 19 juni tot en met 4 juli
Rijk Zwaan Open toernooi 17 juli tot en met 25 juli
KP Holland Thuisblijverstoernooi 30 juli tot en met 1 augustus
Trainingsweek+Westland Adviesgroep Lierse Tennisweek 23 augustus tot en met 27 augustus
Ouder-Kind toernooi 29 augustus
Ladies Day 2 september
Eetcafé de Witte Club single & mix 3 september tot en met 17 september