in memoriam

In memoriam Joop Knijnenburg

Joop Knijnenburg is vrijdagavond 2 april op 78 jarige leeftijd overleden. Joop was ongeneeslijk ziek. Hij was niet zomaar één van onze leden, vandaar dat er hier op deze plek aandacht aan zijn overlijden wordt geschonken. Joop en zijn vrouw Wil zijn 26 jaar geleden lid geworden van onze vereniging. Al gauw bleek dat Joop over technische kwaliteiten beschikte waar wij als vereniging goed gebruik van konden maken. Zijn grootste kwaliteit was lassen, alles wat voor de vereniging gelast moest worden werd door Joop gedaan. Maar ook zette hij zich in voor het mede organiseren van toernooien. Joop pleitte al jaren geleden voor de aanschaf van ledverlichting en zonnepanelen.

In 1998 kwam Joop in het bestuur als commissaris materiaal. Een geheel nieuw bestuur moest toen in korte tijd worden opgericht. Joop werd gebeld op zijn vakantie adres in Zuid-Spanje (alsnog sorry Wil!) en gelukkig aanvaardde hij die functie. In de jaren daarna zijn belangrijke beslissingen genomen, waarbij de kennis van Joop goed van pas kwam. De bouw van ons nieuwe clubhuis en een nieuwe ballonhal. Tijdens de nieuwbouw in 2001/2002 was Joop, samen met Cor van Oosten, vrijwel dagelijks te zien op het park om de bouw nauwgezet en kritisch  te volgen. Als dank voor hun inzet kregen zij de eer om de eerste steen te leggen.

Ook voor een nieuwe ballonhal, met alles wat daarbij hoort aan aggregaat en verlichting, kwam de kennis van Joop goed van pas. Op zondagmorgen 27 oktober 2002 belde Joop mij op of ik naar de tennis wilde komen, omdat “de ballonhal was omgewaaid”. Ik trof een tot tranen bewogen Joop aan en een volledig afgescheurde ballonhal die grotendeels over het terrein van onze buren, de korfbalvereniging VALTO lag. Gelukkig waren er geen gewonden, want vlak voordat de tent de lucht inging waren er nog mensen aan het tennissen. Alles werd goed geregeld. Binnen korte tijd stond er weer een nieuwe ballonhal.

Al de nodige jaren maakte Joop deel uit van de groenploeg. Elke maandagmiddag was hij paraat om te vegen en te schoffelen, om zodoende ons park optimaal verzorgd te houden. Daarna een uurtje tennissen, gevolgd door even socializen met een drankje. En dan natuurlijk het tennissen zelf. Joop maakte deel uit van een clubje van vier gedurende de winter in de ballonhal, met steevast napraten onder het genot van één of meer biertjes en een portie bitterballen. Ook tenniste Joop met een vast clubje op de vrijdagochtend.

Wij zullen hem missen, maar bewaren veel goede herinneringen aan deze zeer behulpzame, sympathieke man en hij kon nog lekker tennissen ook!

Wil en de kinderen sterkte toegewenst.

Namens het groen- en tennisploegje,

Paul van Deventer