biertanks

Biertanks

Wat waren we blij toen we van vaten bier overstapten op Jupiler tankbier. Geen gesleep meer met vaten,  zelfs de buitenbar was op de tank aangesloten. Echter de laatste jaren ging de Hertog Jan harder door de tap en weer moesten we met vaten gaan slepen.

Omdat per 31 december 2020 het contract met de brouwerij afliep, zijn we in oktober j.l. al met de brouwerij om de tafel gaan zitten. Onze wens in de onderhandelingen was dat we voor de Hertog Jan graag ook 2 tanks wilden hebben. De volgende stap was met de technische dienst van de brouwerij gaan bekijken of het haalbaar zou zijn. Dat er al extra leidingen naar de buitenbar liepen dat wisten wij niet, dat was dus een meevaller. Na alles in kaart te hebben gebracht en bleek dat het haalbaar was is de procedure in gang gezet. Het contract werd ondertekend en er moest gepland gaan worden. De enige boosdoener die vertraging bracht was de COVID-19.

Maar 24 en 25 maart was het zover. Na enig voorwerk wat al door ons zelf was gedaan konden ze gaan starten.

Zes personen kwamen de boel installeren. 2 compressoren voor de koeling op het dak, een nieuwe waterkoeler van 280 liter moest er geplaatst worden en  4 biertanken van 500 liter per stuk. 1000 liter Jupiler en 1000 liter Hertog Jan kunnen we nu op voorraad nemen. Nu nog even in eigen beheer de electra aanpassen en de boel is klaar.

Nu is het uitkijken naar de dag dat we weer open mogen en kunnen genieten van een heerlijk getapt glaasje bier.