Zonnepanelen bij LTC ’t Loo

Inmiddels zijn op ons clubgebouw en opslag 170 zonnepanelen geplaatst en aangesloten. Deze klus is gedaan door WD Solar van Willem Diteweg, ook lid van onze vereniging.  

Op de schuur bij baan 1-3 en op het dak van ons clubhuis zijn 170 zonnepanelen van 340 kW  geïnstalleerd. Dit zal op jaarbasis ongeveer 50.000 kW opleveren wat ongeveer 45% van ons totale verbruik is. De stroom die opgewekt wordt en die we op dat moment niet nodig hebben, wordt dankzij een SDE subsidie, voor 15 jaar voor een vaste prijs terug geleverd. De terug verdientijd van de investering zal 6-7 jaar bedragen.

Om al deze elektriciteit in ‘goede banen’ te leiden is er ook een nieuwe elektra-kast geïnstalleerd. Dit heeft  Jacques Enthoven uitgevoerd samen met Tinus Techniek. Mooi dat we dit project met de bedrijven van onze eigen leden hebben kunnen uitvoeren. Ook mooi dat we met deze zonnepanelen en de LED verlichting bijna 60% minder elektra gaan  verbruiken als in de jaren hiervoor !

Voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen hebben we de opbrengst van € 3.119,42 van de Rabobank Clubsupport actie aangewend. Ook Rabobank Westland enorm bedankt hiervoor.

Alle vrijwilligers en leveranciers die hierbij een rol hebben gespeeld willen we als bestuur hierbij van harte bedanken.

Laat nu de zon maar schijnen! ?