Voorjaarscompetitie 2021 Jeugd

Afgelopen jaar is er door de Corona van de competitie weinig terecht gekomen. Ondanks dat er nu nog steeds beperkingen zijn gaan we er wel vanuit de we komend voorjaar wel weer competitie kunnen spelen.

Om alles vooraf goed te kunnen regelen is het nu tijd om je in te schrijven voor de Voorjaarscompetitie (junioren) en de Kia Tenniskids (rood en oranje en groen).

Waarom zou je mee moeten doen?

  • Het teamgevoel zorgt ervoor dat je nog beter gaat tennissen, en het is nog leuk ook!
  • Trainen wordt nóg leuker met het doel om je wedstrijden beter te spelen!
  • Je kan je meten met kinderen van andere verenigingen
  • En, als dat nog niet genoeg redenen zijn, omdat het hele gezellige dagen zijn met heel veel andere kinderen van ’t Loo op het tennispark

De kleur van de trainingsbal is ook de kleur competitie die er gespeeld wordt.

 

Kan je niet elke week meedoen omdat je ook nog een andere sport doet? Geen enkel probleem! We hebben ook de mogelijkheid van een halve plek. We rekenen er dan wel op dat je minimaal 4 keer kan meedoen zodat we wel iedere week een team van 4 personen hebben. Dit betekent dat je soms de andere sport een keer moet afzeggen zodat het tennisteam compleet is. Als je dit wilt, schrijf je dan in voor een halve plek. Zo speel je toch een paar keer mee!

 

Ben ik al goed genoeg voor competitie?

Jazeker, iedereen is goed genoeg om competitie te spelen. Een ieder wordt dan ook op zijn/haar eigen niveau ingedeeld. Door veel wedstrijden te spelen zal je merken dat je niveau snel stijgt. En alle begin is moeilijk, maar dat geldt ook voor de tegenstanders die ook nog niet zo lang tennissen.

 

Kia Tenniskids Rood en Oranje en Groen

Hier zijn de leeftijdsindelingen als volgt:

Rood               t/m 8 jaar        (t/m geboortejaar 2012)

Oranje            8 t/m 10 jaar   (geboortejaren 2010 t/m 2012)

Groen             10 t/m 12 jaar  (geboortejaren 2008 t/m 2010)

In de Kia Tenniskids mag je ook in een klasse spelen als je 1 jaar ouder of jonger bent dan hierboven aangegeven. De trainers zullen kijken in welke kleur voor jou de leukste wedstrijden zullen zijn.

 

De speeldata  voor Rood en Oranje zijn:

28 maart, 5 april (2de paasdag), 11 april, 18 april, 25 april, 24 mei (2de pinksterdag), 30 mei, 6 juni en 13 juni.

Inhaaldagen zijn: 2 mei, 16 mei en 20 juni.

 

De speeldata voor Groen zijn:

11 april, 18 april, 25 april, 02 mei, 16 mei, 30 mei en 6 juni

Inhaaldagen zijn: 9 mei (moederdag), 13 mei (hemelvaart), 24 Mei (2de pinksterdag) en 13 juni

 

Junioren competitie 11 t/m 17 jaar (Geel)

  • De leeftijdsrange is verdeeld in 2 klassen: 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar
  • In de leeftijdsrange 11 t/m 14 worden zowel in het enkelspel als in de dubbel geen sets meer tot de 6 gespeeld, maar sets tot de 4 met deuce winnend punt en een (normale) tie-break als derde set.
  • In de leeftijdsrange 11 t/m 14 spelen jongens en meisjes door elkaar en met elkaar (4 enkels en 2 dubbels).
  • In de leeftijdsrange 13 t/m 17 blijven zowel jongens, meisjes (4 enkels en 2 dubbels) als gemengde teams bestaan. Bij de gemengde teams zullen nu 4 enkels en 2 gemengde dubbels worden gespeeld i.p.v. een jongens en een meisjes dubbel.
  • Verder worden zowel in het enkelspel als in de dubbel geen 3de set meer gespeeld, maar een super tie-break (tot de 10). Verder worden er gewoon sets tot de 6 games gespeeld.
  • In principe moeten alle 6 de partijen nu in 3 ronden gespeeld worden wat inhoudt dat er altijd 2 partijen van een team tegelijk op de baan staan.

 

De speeldata voor Junioren zijn:

11 april, 18 april, 25 april, 02 mei, 16 mei, 30 mei en 6 juni

Inhaaldagen zijn: 9 mei (moederdag), 13 mei (hemelvaart), 24 Mei (2de pinksterdag) en 13 juni.

 

Voor de ouders:

Ook in het voorjaar zullen we iedere week weer een team verantwoordelijk maken voor de taken van baancoördinator, gastheer/vrouw en bardienst.

Verder brengen we nog onder de aandacht dat we verwachten dat het team op alle speeldagen ervoor zorgt dat het benodigd aantal spelers aanwezig is.  Dit betekent dat als je ingedeeld bent je ook aanwezig bent. Kan je niet, dan zorg je zelf (of met hulp van de teamcaptain) voor een invaller. Is die niet te vinden, dan word je gewoon verwacht.

 

Heb je zin om mee te doen? Klik dan hier en vul het formulier in.  Doe dit voor 20-12-2020

 

Hoewel we graag willen dat iedereen competitie speelt moeten we dit jaar streng zijn bij de inschrijvingen na 20-12-2020.  Na deze datum is inschrijving echt niet meer mogelijk en zullen we je inschrijving niet meenemen bij de teamindelingen.

Van de inschrijving moet je automatisch een bevestiging per e-mail krijgen.  Is dit niet het geval dan is de inschrijving niet geregistreerd.  Lukt het niet, laat dit dan s.v.p. direct weten zodat we achteraf geen teleurstellingen hebben.

Mochten er nog vragen zijn, mail dan naar jc@ltc-tloo.nl.