Met zonnepanelen verduurzamen en geld besparen

Na een voorbereiding van ongeveer 18 maanden en goedkeuring door de ALV op 16 september, was het op 28 september eindelijk zover: de uitbesteding voor de aanleg van onze zonnepanelen kon plaats vinden. 

Het project zal aangelegd worden door WD Solar. Willem Diteweg (WD) is al jaren lid van onze vereniging, en mede daarom is dit project hem van harte gegund. 

Hij gaat bij ons op de schuur, bij baan 1-3 en op het dak van ons  clubhuis 170 zonnepanelen van 340 kW  installeren. Dit zal op jaarbasis ongeveer 50.000 kW opleveren wat ongeveer 45% van ons totale verbruik is. De stroom die opgewekt wordt en die we op dat moment niet nodig hebben wordt, dankzij een SDE subsidie, voor 15 jaar voor een vaste prijs terug geleverd. De terug verdientijd van de investering zal 6-7 jaar bedragen.

Om al deze elektriciteit in ‘goede banen’ te kunnen leiden zal er ook een nieuwe elektra-kast geïnstalleerd worden. Dit zal  Jacques Enthoven gaan uitvoeren. 

Mooi dat we dit project met de bedrijven van onze eigen leden kunnen uitvoeren en mooi dat we met deze zonnepanelen en de LED verlichting bijna 60% minder elektra gaan verbruiken dans in de jaren hiervoor !

Hoe zo verduurzamen!