Tennisweek best bijzonder

Ondanks de bijzondere tijd blijven sommige dingen gewoon bij hetzelfde. De laatste week van de zomervakantie is er de tennisweek. Maar met 70 enthousiaste kinderen is dit best bijzonder.

Op maandag is er bijzonder hard gewerkt bij de conditietest. Verder veel gelachen op de baan en met concentratie geoefend met de basisslagen. Ook werd er bijzonder hard geslagen bij de servicemeter, 118 kilometer per uur is een snelheid om u tegen te zeggen.

Op dinsdag, of eigenlijk op maandag al de buienradar checken, kan het wel doorgaan, hoeveel regen gaat er vallen, hebben we een back up programma. Maar ja dan de dinsdag, een beetje wind, storm of regen houdt onze tenniskids niet tegen. Werken aan de coördinatie op het veld bij Odis en uiteindelijk een hoop zorgen om niks, een paar druppels en weer een bijzonder geslaagde ochtend.

Op woensdag, geen regen maar storm. Het back-up programma uit de kast gehaald en na de warming-up op de baan richting de sporthal. Indoor tennis op een snelle vloer, werken aan returns, de slagen van achteruit, de touch bij wedstrijdjes mini tennis en een hele bijzondere: de duikvolleys. Met behulp van de dikke matten, de Boris Becker volley (dit weten alleen hele oude mensen nog). En ook de conditie werd niet vergeten, lekker rennen met een mooi potje apenkooien. Een keer anders dan anders en daarom bijzonder.

Op donderdag veel service en returnsituaties en tactisch slimmer spelen bijzonder handig in de week van de clubkampioenschappen. Ook  jezelf uitdagen met de piepjestest. Met een lekker muziekje op tijd van lijn naar lijn en doorbikkelen op het moment dat je moe begint te worden.

En dan de vrijdag, Matchday, alles wat er de afgelopen week getraind is in praktijk brengen. Alle groepen opgedeeld in 3 teams, en wat voor een teams, Federer ging de strijd aan met Djokovic en Nadal. Dit alles met enkelspel, dubbelspel, king of the court, voetbal-handbal-tennishockey en tennisgolf. Uiteindelijk een bijzonder spannende strijd waarbij de eindstand 715-705-700 in het voordeel beslist werd door team Federer.


Na de pannenkoeken een prijsuitreiking als afsluiting van een bijzonder leuke week.