Nieuwe parkregels ivm Covid19

Na een heel mooi en gezellig clubdubbel toernooi met grote drukte op het park, hebben we als bestuur besloten om de regels voor op het terras en later in de kantine wat aan te scherpen.

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden dat de clubdubbel kampioenschappen zijn afgesloten. Wat een geweldig toernooi was ook dit weer! Het weer was een belangrijke factor, want het was warm, nog warmer en heet. De toernooicommissie heeft wat moeten schuiven met de wedstrijden overdag in het weekend, maar ze hebben dat allemaal heel goed geregeld. Dank jullie wel voor de top-organisatie!

Het was ook heel gezellig en druk op het terras door al dat mooie weer. Zo druk, dat afstand houden erg moeilijk bleek. De regels die we van te voren hebben gecommuniceerd werden ook vaak niet opgevolgd, zoals het slepen met stoelen en tafels, het te kort op elkaar zitten en het staan op het terras. Als bestuur hebben we hier met gemengde gevoelens naar gekeken, want het was heel gezellig, maar we beseften ook dat dit eigenlijk te gek werd zo.

Daarom hebben we besloten dat we het bij de volgende toernooien en ook de competities anders moeten gaan doen. De overheid heeft de regels voor de horeca ook weer wat aangescherpt en daar vallen wij nu eenmaal ook onder.

Wat gaat er veranderen? 

Eerst de zaken die altijd gelden. Hier nog even de regels zoals die eerder gecommuniceerd zijn. Belangrijkste dingen die beter moeten:

– niet staan op terras of in kantine

– niet slepen met tafels en stoelen

–  voldoende afstand houden van elkaar. 

We gaan jullie er ook op aanspreken als je je niet aan deze regels houdt. Dat is dus nieuw en je zult begrijpen dat niemand dat graag doet; we zijn tenslotte ook maar vrijwilligers! Dus ga dan niet in discussie maar doe gewoon wat er gevraagd wordt. We hopen ook dat je elkaar erop aanspreekt, waar nodig.

Wat nieuw is, zijn de gezondheidscheck en de registratie. Bij de ingangen van terras en kantine hangt straks een QR-code. Deze kun je scannen met de camera op je telefoon. Vervolgens beantwoord je de vragen en bij een groen duimpje kun je verder. Deze moet door zowel spelers als bezoekers worden gedaan, maar als je met een groepje bent, kan één persoon dit doen voor de hele groep. 

Vervolgens de registratie; als je een baan gereserveerd hebt of je doet die dag mee aan een toernooi of competitie, hoef je je niet te registeren, want daarvoor gebruiken we dan de baan-, toernooi- of competitie-administratie. 

Als je als bezoeker komt, vragen we je om, per groep, je naam te noteren op de lijst bij de bar. Degene die wat te drinken haalt, kan dat in één moeite door doen.

Dan de maatregelen om drukte te voorkomen. Deze zijn verschillend per toernooi of competitie.

Westland Adviesgroep Jeugd Clubkampioenschappen en trainingsweek jeugd: hier zijn alle toeschouwers welkom.

Ouder-kind toernooi: Alleen deelnemers en ouders van deelnemende kinderen welkom.

Eetcafé De Witte Clubkampioenschappen Mix: alleen leden van ’t Loo zijn welkom op het park. We gaan bij de ingang controleren of bezoekers lid zijn van ’t Loo.

Competities senioren zaterdag en zondag: Alleen eigen spelers en gastspelers zijn welkom. Hier dus geen toeschouwers welkom i.v.m. capaciteit van kantine en tent. Als je uit hebt gespeeld, ben je daarna wel welkom op het park

Competities Dames overdag (niet in het weekend) en vrijdagavond: alle toeschouwers zijn welkom.

Competitie jeugd: Alleen kinderen en de ouders van deelnemende kinderen  zijn welkom op het park.

Zolang het mooi weer is, zullen we gebruik blijven maken van het terras. Bij minder weer mag je echter ook gewoon binnen gaan zitten. Als het echt niet meer kan, gaan we de binnenbar weer openen. In de kantine zullen we nog strenger de afstandregels gaan handhaven. We weten tenslotte allemaal wat de gevaren zijn van het binnen te dicht op elkaar zitten. De capaciteit van de kantine is dan zeer beperkt en daarom is besloten om per 1 oktober een tent te plaatsen over het terras. Dit wordt dan extra kantine-ruimte (en is dan dus geen terras meer). Deze tent blijft in principe staan tot 1 april volgend jaar. 

Het is allemaal nogal wat zult u denken. Tja dat is ook zo, maar het is nu eenmaal niet anders in deze lastige tijd. Op de website staan de parkregels als samenvatting. Klik hier om deze te lezen.

We doen echt een beroep op jullie allemaal om mee te werken aan alle boven genoemde zaken. Nogmaals, als bestuur voelen we ons verantwoordelijk en daar willen we ook niet voor weglopen. Tenslotte wens ik jullie veel gezondheid en natuurlijk tennisplezier!

Met vriendelijke groet,

Bestuur LTC ‘t Loo