Update vanuit de TC

In de vorige nieuwsbrief hebben wij al kunnen aangeven dat het eerste evenement van het zomerseizoen eraan zit te komen. Namelijk de Bowling Westland clubkampioenschappen single, die aanstaande vrijdag (10 juli), zullen starten. In deze nieuwe update zullen we jullie verder informeren over wat er nog meer in het verschiet ligt de komende periode. We hebben wat in te halen, dus de zomerperiode zal gevulder zijn dan gebruikelijk.

Na de uitbraak van Corona konden we al vrij snel een streep zetten door ons eerste grote toernooi, de Rijk Zwaan clubkampioenschappen dubbel. Gelukkig kunnen we nu melden dat deze alsnog georganiseerd gaan worden. Het toernooi zal nu gehouden worden van maandag 3 augustus tot en met zondag 16 augustus. Voor meer informatie over dit toernooi verwijzen wij je naar het speciale stukje over dit evenement in de nieuwsbrief.

In de laatste week van de schoolvakantie (laatste week augustus) stond het Westland Adviesgroep Open jeugdtoernooi gepland. We hebben besloten om het open jeugdtoernooi, waarbij ook jeugd van andere verenigingen welkom is, niet door te laten gaan. In de plaats hiervan zullen in die week de clubkampioenschappen voor onze eigen jeugd gehouden worden, die in juni helaas niet konden plaatsvinden. In de nieuwsbrief vind je meer informatie over dit evenement inclusief de mogelijkheid om in te schrijven.

Op de allerlaatste dag van de schoolvakantie kan de jeugd samen met één van hun ouders deelnemen aan het gezellige ouder-kind toernooi. Hiermee willen we de kids een leuke afsluiting van de vakantieperiode geven.

Dan houden we de Eetcafé de Witte clubkampioenschappen mix nog over. Het toernooi, wat normaal gesproken samen met de single georganiseerd wordt, vindt dit jaar plaats van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 11 september. 

Daarnaast zijn we ook nog van plan om een compleet nieuw toernooi te gaan organiseren. Sinds enkele maanden hebben we een speciale seniorencommissie. Zij gaan zich onder andere bezig houden met activiteiten voor de oudere senioren van onze vereniging. Eén van de nieuwe evenementen die zij gaan organiseren is een speciaal clubtoernooi voor deze doelgroep. Binnenkort zal er meer informatie volgen over onder andere de data van dit evenement.

De oplettende lezer zal in bovenstaande tekst één activiteit missen, wat wel op de oorspronkelijke activiteitenkalender stond. Dat is namelijk het KP Holland Thuisblijverstoernooi. Een toernooi waarbij gezelligheid naast de baan minstens net zo belangrijk is als het tennisspel op de baan. Met alle maatregelen rondom het coronavirus zal het lastiger zijn om een oergezellige editie neer te zetten. Daarom is in goed overleg met de organisatie besloten om dit toernooi dit jaar niet door te laten gaan. In 2021 hoopt de organisatie het dubbel en dwars goed te kunnen maken.

Als laatste nog even een mededeling over de Ladiesday, die voor donderdag 3 september in de planning staat. Zodra we ervaringen hebben opgedaan met de organisatie van de clubkampioenschappen single kan beter ingeschat worden wat de mogelijkheden zijn. Dan zal er ook besloten worden of de Ladiesday door kan gaan en in welke vorm dit dan zal zijn.

Samenvattend nog even alle evenementen op een rijtje:

Vrijdag 10 juli t/m zondag 19 juli Bowling Westland clubkampioenschappen single
Maandag 3 augustus t/m zondag 16 augustus Rijk Zwaan clubkampioenschappen dubbel
Zaterdag 22 augustus t/m zaterdag 29 augustus Westland Adviesgroep clubkampioenschappen jeugd
Zondag 30 augustus Ouder-Kind toernooi
Maandag 31 augustus t/m vrijdag 11 september Eetcafé de Witte clubkampioenschappen mix