Senioren van LTC ’t Loo

Wie zijn de senioren van onze tennisvereniging? Vanuit het bestuur kwam de wens om meer aandacht te schenken aan de oudere leden, zoals we eerder hebben bericht in een vorig artikel. Bewust hanteren we het woord senioren zonder een leeftijdsgrens te noemen. Ieder moet zelf maar vinden of hij of zij tot de groep senioren behoort.

Nu gaat op initiatief van de KNLTB een seniorencompetitie van start voor personen vanaf 50 jaar!! Wordt nota bene overdag op doordeweekse dagen gespeeld. Dit vinden wij voor ons initiatief nu net niet de goede leeftijdsgrens. Bij senioren denk je toch eerder aan degenen die met pensioen zijn? Dus vanaf de leeftijd van 65 jaar? Die alle tijd hebben om overdag te tennissen, zodat  de jongeren ’s avonds meer ruimte hebben? Maar goed, mocht iemand hééél vroeg met pensioen zijn gegaan dan is hij of zij vanaf de leeftijd van 60 jaar ook van harte welkom.

Het groepje dat over het seniorenbeleid gaat nadenken bestaat uit:

  • Hetty van der Zwan
  • Anneke Rovers
  • Hans Otto                                                        
  • Paul van Deventer                      

In deze coronaperiode is één zaak van het grootste belang en dat is ons aller gezondheid. Daarna komen veel andere grote problemen. Blijft mijn bedrijf bestaan, word ik werkeloos, kan ik verder als zzp’er, hoe zal het gaan met het onderwijs van onze kinderen? Dat we momenteel nu niet meer kunnen tennissen is minder van belang, erg jammer, maar niet onoverkomelijk. Om aan je conditie te werken zijn er zat oefeningen die je kunt doen, al of niet aan de hand van een programma op internet.

Wanneer weten we nog niet, maar vast staat dat we ons “straks” weer volop gaan uitleven op de tennisbaan. Daarom is het goed om plannen  te blijven maken.

Eén van onze plannen is het organiseren van de clubkampioenschappen voor senioren. Dat kan overdag en gelijktijdig met de weken dat onze clubkampioenschappen in augustus/september worden gehouden. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Dat is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Alle seniorleden worden per mail uitgenodigd om aan dit toernooi mee te doen.

Ideeën? Wij horen ze graag! Stuur je reactie naar sc@ltc-tloo.nl