CROSSFIT TRAININGEN

Net als voorgaande jaren willen wij vanuit de vereniging weer CrossFit trainingen aanbieden. Vanaf zondag 12 januari zal Robert van Rijn van Crossfit2678 weer starten met deze trainingen in voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen. Dit om er voor te zorgen dat iedereen fysiek optimaal aan de competitie kan beginnen. De trainingen zullen zowel buiten als binnen plaatsvinden en zijn vooral gericht op het verbeteren van de core, kracht en uithoudingsvermogen. Daarbij zijn ze specifiek gericht op de spieren die gebruikt worden bij tennis. 

De trainingen zullen plaatsvinden op zondagochtend: 

10:00 – 11:00 uur senioren 

11:00 – 12:00 uur junioren 

Geïnteresseerd? Aanmelden kan door HIER te klikken. Vervolgens kan je een 10-rittenkaart kopen die je toegang geeft tot 10 sessies. Betalen kan via Ideal. De kosten voor een 10-rittenkaart bedragen €55,-.

Robert heeft er super veel zin in om onze leden weer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen! Mochten jullie naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kan je contact opnemen met Robert. 

Robert van Rijn

CrossFit 2678, Veilingweg 16, 2678 LN De Lier 

0642103171 

crossfit2678@gmail.com

Wat is CrossFit? 

CrossFit is de meest effectieve vorm van Fitness. Het is een manier van fitness waarbij constant gevarieerde functionele bewegingen uitgevoerd worden op een relatief hoge intensiteit. Alle CrossFit oefeningen zijn gebaseerd op functionele bewegingen uit het dagelijks leven, zoals gymnastiek oefeningen, gewichtheffen, rennen, roeien en of fietsen. 

CrossFit wordt beoefend in groepsverband en in een competitieve omgeving waarbij ongeacht de leeftijd wordt gewerkt aan de algehele fitheid. Het groepsgevoel dat ontstaat bij het doen van een CrossFit workout is een belangrijk onderdeel voor het behalen van resultaten. Je motiveert elkaar om net dat beetje extra te geven. 

De CrossFit trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve WOD (Workout of the Day). Tijdens een CrossFit training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, plyoboxen, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. 

Geen één les in CrossFit is hetzelfde. Hierdoor blijft het sporten leuk en kan je jezelf blijven uitdagen! 

Youtube video met uitleg over CrossFit: