Nieuws van Sibma Tennis

Nog een aantal weken en dan zit het eerste deel van de zomerlessen er al weer op. In de maanden dat deze lessen gaande waren hebben wij gelukkig goed weer gehad met weinig uitval. De laatste week van juni was behoorlijk warm en om vooral de jeugd een verkoelende training te geven werd de tennisles veel gecombineerd met leuke waterspellen!

Een aantal groepen sluiten hun lessenreeks af voor de zomervakantie en dat betekent dat er ruimte komt voor iedereen die nog een aantal weken voor en na de zomervakantie zou willen lessen om zich optimaal voor te bereiden op de komende toernooien.

Voor de leerlingen die in de avond les hebben is de laatste les op vrijdag 12 juli omdat de week erna het open toernooi (Bowling Westland open) van onze vereniging wordt gehouden, voor de wedstrijden hebben zij alle banen in de avond nodig. Een groot deel van de lessen voor senioren en junioren in de ochtend en overdag worden deze week wel gewoon gegeven, mocht de les niet doorgaan communiceert de trainer dit naar de lesgroep.

In de periode van de zomervakantie liggen de les voor de jeugd groepen stil, voor de senioren kan er door gelest worden in overleg met de trainer. Het vervolg van de zomerlessen zal zijn op maandag 2 september.

De maand juni is er een vol evenementen; leerlingentoernooi, ouder en kind toernooi, Westland Adviesgroep clubkampioenschappen en het Rijkzwaan clubdubbel toernooi. Helaas kan het leerlingentoernooi dit jaar niet doorgaan omdat er te weinig mensen hebben ingeschreven, door de volle agenda’s van onze (ex)leerlingen konden te weinig mee doen om het toernooi door te laten gaan. Helaas maar volgend jaar weer een nieuwe kans!

Elke wedstrijdleiding van een toernooi gun je het mooiste weer! Super dat de organisatie van de jeugdclubkampioenschappen en de clubdubbel met veel zon en lekkere temperaturen hun wedstrijden hebben kunnen plannen. Op alle niveaus (van jong tot oud) waren er veel mooie en spannende wedstrijden te zien. Wij zijn trots dat onder de finalisten veel leerlingen van ons te vinden zijn. Ook vinden wij het tof om te zien dat de jeugdselectie leden die mee mogen doen zich prima kunnen handhaven in de hoogste poule. Alle prijswinnaars van harte!

Voor jullie het weten start na de zomervakantie alweer een groot clubtoernooi, namelijk het Eetcafe De Witte singel/Mix toernooi. Je kan hier inschrijven.

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij als tennisschool weer onze gave “tennisweek”. Van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus zijn er 5 ochtenden gevuld met veel tennis en spelletjes. Binnen deze dagen wordt er gewerkt aan techniek, tactiek en natuurlijk de conditie. Hierbij gebruiken wij het ballenkanon, de snelheidsmeter en verschillende andere tools om de kinderen te vermaken en trainen. Op vrijdag is er een toernooi waar iedereen een prijs verdient. Iedere pauze wordt er gezorgd voor wat te drinken en eten. We starten de dag om 9:00 en eindigen om 12:00. Het fijne van deze tennisweek is dat er ideaal kan worden geoefend ter voorbereiding van het open jeugdtoernooi wat er dezelfde week in de middag wordt georganiseerd. De link voor het Westland adviesgroep open jeugdtoernooi volgt nog maar voor de jeugdweek kan je hier aanmelden.

In de volgende nieuwsbrief publiceren wij alvast weer de inschrijfformulieren voor de winterlessen die in oktober zullen aanvangen.

Dan rest ons jullie allen veel succes te wensen met de aankomende toernooien en een goede zomervakantie!