AED en EHBO cursus LTC t Loo

Zoals jullie zullen weten, hangt er een AED in onze kantine en sinds kort ook één op de parkeerplaats bij Valto. Op deze manier is er in geval van nood altijd wel een AED in de buurt.

Daarnaast is het wel belangrijk dat er ook mensen zijn die weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie en eerste hulp met de AED kunnen verlenen. Als ’t Loo hebben we aan onze commissieleden een training op 1 en 8 april aangeboden. Dit in samenwerking met de EHBO en TiM Fysiotherapie. Aan deze avonden hebben ruim 30 leden deelgenomen.

Hierin kregen onze leden van TiM Fysiotherapie de basis bijgebracht voor een goede warming up voor het tennissen. Om zo blessures te voorkomen. De vrijwilligers van de EHBO hebben onze leden tijdens een interactief programma getraind om de beginselen van EHBO toe te passen en de AED te gebruiken. Hierdoor vergroten we de kans dat we als club adequaat bij een noodsituatie kunnen handelen en levens kunnen redden. De cursus is met veel enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Vanaf deze plek willen we de EHBO en TiM bedanken voor de organisatie en inzet.

Door de grote belangstelling zullen er nog meer cursusavonden worden gepland voor de leden. Wil je hier aan deelnemen, houd dan de nieuwsbrief, de app en onze social media in de gaten.