Jongens 2 kampioen!

Op zondag 4 november zijn de jongens 2 van LTC ‘t Loo in de categorie 11 t/m 17 jaar kampioen geworden. Het team bestaand uit Tom Vos, Luuk van den Akker, Lucas van der Sande, Marnix Louwers en Sven Dekker, werd met slechts 4 verliespunten kampioen.

Op 16 september begon de competitie. In Delft speelde de jongens 2 tegen Delftse Hout 2. Er worden zes wedstrijden gespeeld per competitieronde, vier singles en twee dubbels.

Per week spelen er 4 jongens van het team, dus elke week doet er één speler niet mee. In Delft werd er overtuigend gewonnen. Met 6-0 (4 gewonnen singles en 2 gewonnen dubbels). Het Lierse team stond daarmee meteen bovenaan. De week erna wachtte het eerste thuisduel. Helaas regende het hard, waardoor de ontmoeting met Tanthof werd afgelast. Op 30 september ging de wedstrijd wel door. Het team uit De Lier ging op bezoek bij Rhijenhof. Ook vandaag zouden de jongens 2 winnen. Dit keer liepen ze wel 1 verliespunt op. Het werd 1-5 in het voordeel van de jongens uit De Lier. Nadat ze de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, stonden de jongens van LTC ’t Loo de volgende zondag tegenover De Hoek, uit Hoek van Holland. Ook vandaag wonnen zij weer. Het werd wederom 5-1 en zo begon de maand oktober goed.

Op de helft van de competitie hebben de jongens 2 nog alles gewonnen. Ze doen mee voor het kampioenschap. Op 14 oktober werd er ook geen misstap gemaakt. Thuis tegen Park Malot werd er afgerekend met 5-1, een prima resultaat. De resterende wedstrijden van de maand oktober gingen zij zelfs zonder puntenverlies afsluiten. Uit tegen de Aeronauten werd het 6-0 en diezelfde uitslag was er ook tegen Berg en Dal.

Op 4 november was het dan zover. Op deze zondagmorgen, met mooi weer, speelde de Lierse jongens de wedstrijd die op 23 september werd afgelast. Tevens was het de laatste speelronde en het was ook nog eens de nummer 1 tegen de nummer 2. De nummer 1, LTC ’t Loo en de nummer 2, Tanthof 1 uit Delft. Bij een gelijkspel (3-3) zouden de jongens 2 van ‘t Loo kampioen zijn. Tanthof moest dus winnen in De Lier. Die overwinning kwam er niet. Drie van de vier singles werden gewonnen, waardoor het 3-0 werd en het kampioenschap binnen was! Tanthof kon er nog wel een gelijkspel uithalen, maar ook dat kwam er niet. De beide dubbels werden gewonnen. Met 5-1 won ‘t Loo de wedstrijd en zo werden de jongens 2 van LTC ’t Loo in de categorie 11 t/m 17 jaar glansrijk kampioen!  In de kantine van ‘t Loo kregen Tom, Lucas, Luuk, Sven en Marnix een medaille en een zak snoep en kon de champagne worden ontkurkt!