Voorjaarscompetitie 2018 – een terugblik

In de maanden april en mei is er door 60 teams deelgenomen aan de KNLTB voorjaarscompetitie. Tijdens de overwegend zonnige speeldagen is er door al onze spelers voor elk punt gestreden. Uiteindelijk heeft het erin geresulteerd dat 4 teams zich mochten kronen tot kampioen in hun klasse.

Heren 2 wist op de laatste speeldag directe concurrent Pijnacker in een bloedstollende wedstrijd van zich af te houden. Na een 3-1 achterstand na de singles werden beide dubbels gewonnen, waarmee de 1e positie werd veilig gesteld.

Ook bij Heren 6 werd het kampioenschap op de laatste speeldag beslist met een wedstrijd tegen de directe concurrent. In een uitwedstrijd bij De Metselaars werd met 3-3 gelijk gespeeld. Met dit resultaat kon de champagne ontkurkt worden.

Heren 8 moest op de laatste speeldag een achterstand van 4 punten goedmaken op Vredenburch. Deze bijna onmogelijke opdracht werd toch uitgevoerd door een 5-1 overwinning op de koploper tot dan toe. Hiermee werd verrassend de titel in de wacht gesleept.

Bij de competitie op donderdag werd het kampioenschap door Dames 7 binnengehaald. Op de laatste speeldag waren 2 punten voldoende. Helaas ging het bij 1-1 regenen, waardoor het kampioenschap een weekje werd uitgesteld. Op de inhaaldag werd uiteindelijk het beslissende punt gemaakt, waardoor ook zij 1e werden in hun poule.