Toegang tennispark bij calamiteiten

Onlangs heeft zich een incident op ons tennispark voorgedaan waarbij een ambulance ter hulp werd geroepen. De ambulance was vrij snel ter plaatse, maar in de hectiek was het voor de ambulance broeders en onze leden niet duidelijk via welk pad er het beste en snelste toegang was tot de banen. Er was sprake van een mogelijk noodsituatie en dan telt elke seconde.

Om te zorgen dat er zo snel mogelijk toegang is, is er een noodsleutel aan het clubgebouw aangebracht. Met deze sleutel kan het hek bij de parkeerplaats aan de Odis (handbal) kant van binnen uit worden geopend. De sleutel is bedoeld om te gebruiken in noodsituaties en het glas dient hiervoor gebroken te worden. Dus nogmaals, alleen bij noodsituaties gebruiken!

In onze kantine aan het muurtje bij de klapdeuren richting de kleedkamers hangt een AED. Onze kantine is gedurende de dag en avond altijd open en deze AED kan dan ook gebruikt worden in noodsituaties. Bij de AED hangt ook een EHBO trommel. Wanneer iemand een blessure oploopt op het park en niet zelfstandig kan lopen, dan zijn in de toegangshal een rolstoel en krukken te vinden. Hiermee kan iemand worden vervoerd richting auto. De rolstoel en krukken zijn eigendom van de club en we gaan ervan uit dat deze na gebruik weer op hun plek worden gezet.

Naast deze fysieke maatregelen gaan we dit jaar EHBO en gebruik AED cursussen voor leden organiseren. Hierdoor hopen en verwachten wij dat er ten allen tijde leden aanwezig zullen zijn die de vaardigheden hebben om in een noodsituatie adequaat op te treden. Jullie gaan binnenkort meer informatie over deze avonden ontvangen.