Digitale veranderingen bij de KNLTB

Begin dit jaar heeft de KNLTB een nieuwe digitale omgeving in gebruik genomen. Dit betekent dat tennissend Nederland moet wennen aan een aantal nieuwe systemen en websites.

Allereerst zijn alle competities en toernooien ondergebracht onder één website. Via de site mijnknltb.toernooi.nl kun je tegenwoordig alle uitslagen en standen met betrekking tot de voorjaarscompetitie terugvinden. Tevens zal je je via deze site kunnen inschrijven voor de diverse (open) toernooien.

Een andere grote verandering is ook een nieuw afhangbord. Het vorige afhangbord werd helaas niet meer ondersteund door de tennisbond. Hierdoor moesten wij noodgedwongen overstappen naar een nieuw systeem.  Hierbij hadden we de keuze tussen twee systemen. Na raadpleging van verschillende verenigingen in de omgeving en het testen van beide systemen, hebben we gekozen voor de leverancier AllUnited. In februari is het nieuwe afhangbord geplaatst. Deze leverancier is continue bezig om het afhangbord zo optimaal mogelijk te maken. Helaas komt dat dit tot op heden nog geen positieve invloed op de stabiliteit van het systeem. Toch hebben wij nog steeds het vertrouwen dat we voor de juiste partij hebben gekozen.

Door de verandering van afhangbord heeft de ledenadministratie ook een nieuw pakket in gebruik genomen. Als lid zal je hier niet al te veel van merken, maar achter de schermen moesten de nodige aanpassingen gedaan worden om de overgang naar de nieuwe software geruisloos te laten verlopen. Met inzet van de ICT werkgroep en de ledenadministratie zijn we hier goed in geslaagd.