Bootcamp 2018

Net als voorgaande jaren zal er vanaf zondag 14 januari weer gestart worden met de bootcamp/CrossFit trainingen in voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen. Dit om er voor te zorgen dat jullie fysiek optimaal aan de competitie kunnen beginnen. De trainingen zullen zowel buiten als binnen plaatsvinden en zijn vooral gericht op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. De trainingen zijn specifiek gericht op de spieren die jullie gebruiken bij tennis.

Vanaf 1 januari is Robert van Rijn een officiële CrossFit box onder de naam CrossFit 2678. De trainingen zullen plaatsvinden op zondagochtend: van 10:00 – 11:00 uur senioren en van 11:00 – 12:00 uur junioren.

Aanmelden en inschrijven kan via een app. Klik hier om de app te downloaden en je aan te melden voor de bootcamp. Vanuit de app kunnen jullie een 10-rittenkaart kopen die jullie toegang geven tot 10 trainingen. Betalen kan via Ideal. De kosten voor een 10-rittenkaart zijn € 50,-. Robert heeft er super veel zin in om jullie klaar te stomen voor het nieuwe seizoen en hopelijk jullie ook!

Robert van Rijn

CrossFit 2678

Veilingweg 16a

De Lier

0642103171

crossfit2678@gmail.com

Wat is CrossFit?

CrossFit is de meest effectieve vorm van Fitness. Het is een manier van fitness waarbij constant gevarieerde functionele bewegingen uitgevoerd worden op een relatief hoge intensiteit. Alle CrossFit oefeningen zijn gebaseerd op functionele bewegingen uit het dagelijks leven, zoals gymnastiek oefeningen, gewichtheffen, rennen, roeien en of fietsen.

CrossFit wordt beoefend in groepsverband en in een competitieve omgeving waarbij ongeacht de leeftijd wordt gewerkt aan de algehele fitheid. Het groepsgevoel dat ontstaat bij het doen van een CrossFit workout is een belangrijk onderdeel voor het behalen van resultaten. Je motiveert elkaar om net dat beetje extra te geven.

De CrossFit trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve WOD (Workout of the Day). Tijdens een CrossFit training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, plyoboxen, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Geen een les in CrossFit is hetzelfde. Hierdoor blijft het sporten leuk en kan je jezelf blijven uitdagen!